T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Çağdaş Yaşam Türkan Tutumluer İlkokulu

Haberler

Nis

Ulusal egemenliğimizin simgesi, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını bir kez daha coşkuyla kutladık. Kutlamalarda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz. 

Nis

İlçemizde düzenlenen Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası'na mangala kategorisinden 4-A sınıfı öğrencimiz Emir Ensar AVŞAR ile katılım sağladık. Farklı okullardan birçok öğrencinin mücadele ettiği turnuvada öğrencimiz elinden gelen çabayı göstererek son aşamaya kadar ilerlemeyi başarıdı. Öğrencimiz çıktığı 5 karşılaşmanın 3'ünü kazanma başarısı gösterdi ancak son karşılaşmayı kaybederek finale çıkamadan turnuvaya veda etti. Göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyoruz.

Nis

2024-2028 yıllarını kapsayan beş yıllık Okul Stratejik Planımız hazırlanmıştır. Linke tıklayıp plana ulaşabilirsiniz

Nis

7 Nisan Kişisel Verilerin Korunması günü kapsamında okulumuz rehber öğretmeni Mehmet İBİŞ, kişisel verilerin korunmasının önemini ve bunun nasıl yapılması gerektiğini, kişisel verileri korumak için nelere dikkat etmek gerektiğini öğrencilerimize anlattı.

Mrt

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için hazırlıklarımız son hızla devam ediyor. 

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimizin katılımı ile Mangala turnuvamızı gerçekleştirdik. Turnuvada, 4-A sınıfından Emir Ensar AVŞAR birinci, 4-B sınıfından Ada Duru CAN ikinci, 4-A sınıfından Umut ÖZŞAHİN üçüncü, 4-B sınıfından Elanur ÖZCAN dördüncü oldu. Derece yapan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 

Mrt

Okulumuzdaki ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz futbol turnuvamızın final müsabakasını gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz turnuva boyunca yeri geldi çoşkulandılar, yeri geldi eğlendiler, yeri geldi sabırsızlandılar. Hem eğlendiler hem de öğrendiler. Saha içindeki oyuncular gol atmak için mücadele verirken saha dışındaki arkadaşları da tezahürat yapıp arkadaşlarına destek oldular. Tüm takımların kıyasıya mücadele ettiği turnuvada birinciliği 4-A sınıfı, ikinciliği 4-B sınıfı, üçünçülüğü 3-A sınıfı, dördüncülüğü 3-B sınıfı elde etti. Birinci olan takım, final maçı sonunda kupayı çoşkuyla havaya kaldırdı. Turnuvaya katılan tüm takımlarımızı ve derece alan takımlarımızı tebrik ediyoruz.

Mrt

Kurtuluş savaşı mücadelesine bir ayna tutan ve ecdadımızın yaşadığı zorlukları, bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması için verilen mücadeleyi, vatan topraklarının korunması için yapılan fedakarlıkları ve ulusumuzun varoluş mücadelesini en yoğun duygularla anlatan İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü sınıflarımızın hazırladıkları gösterilerle ve öğrencilerimizin okudukları şiirlerle kutladık. Bu güzel marşı bize hediye eden milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u ve kurtuluş mücadelesinde vatanımızı savunmuş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 

Mrt

Öğrencilerimizin deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılacaklarla ilgili farkındalıklarını arttırmak için deprem tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzun daha ileriye gitmesi sağlamak ve veli ile okul işbirliğini arttırmak için velilerimizle bir araya geldik. Okul müdürümüz Yunus AYNA'nın öncülüğünde gerçekleşen toplantıda, okulumuzun eğitim öğretim faaliyyetleri, okulumuzda gerçekletirilen faaliyetler ve velilerden beklentilerimiz ele alındı.

Mrt

Son üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz, sınıflar arası futbol turnuvamızın ilk müsabakasını, bugün gerçekleştirdik. İkinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz turnuvamızda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 

Mrt

Okulumuz öğretmenleri, Erasmus+ Okul Hareketliliği Programı kapsamında, Polonya/ Sosnowiec' de bulunan Özel Eğitim okulunda incelemelerde bulundular. Polonya eğitim sisteminin özel eğitim uygulamalarını yerinde gören öğretmenlerimiz, okulda uygulanan birbirinden farklı terapi yöntemlerini ve eğitim tekniklerini izleme ve deneyimleme fırsatı yakaladılar.

Şbt

Okulumuz 2-A sınıfı, çarpma işlemi için pekiştirme yapmak ve çarpım tablosunun akılda kalıcılığını arttırmak için okul bahçemizde etkinlik yaptı. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem yarıştılar hem de öğrendiler. 2-A sınıfı öğretmeni Yasin DEMİR, öğrencilere küçük ipuçları ve yönergeler vererek etkinliği yönetti. Bu güzel etkinliği gerçekleştirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.

Şbt

İlçe atletizm yarışmasında öğrencimiz Muhammed Batal ilçe ikincisi olmuştur. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Sayın Kaymakamımız Kemal ŞAHİN, Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar ÇAĞLAR ile birlikte, okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzda yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili bilgi alan Sayın Kaymakamımız, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbet etti. Bu kıymetli ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.